Hlavní obsah

Muž zemřel pod vlakem, předtím se napil a vstoupil do kolejí

– Klatovy • Aktualizováno
Právo, Jindra Pašková

Srážku s vlakem nepřežil v neděli muž na Klatovsku. Neštěstí se stalo krátce po 15. hodině na trati Klatovy - Horažďovice mezi zastávkami Nemilkovy - Běšiny ve směru na Klatovy. Předtím se napil z láhve a vstoupil do kolejiště.

Foto: Milan Vojtek, Právo

Muž se posilnil alkoholem a ukončil život pod vlakem.

Článek

„V prostoru kolejiště došlo ke srážce vlaku s osobou. Muž utrpěl smrtelné zranění,“ informovala mluvčí západočeské policie Pavla Soukupová. „Pětašedesátiletý muž utrpěl devastující poranění těla neslučitelná se životem,“ upřesnila mluvčí západočeské záchranné služby Lenka Ptáčková.

Nehoda se stala mimo zastávku i zástavbu, v místě, kde koleje lemují křoviny. Co se stalo nyní vyšetřujeme. Podle získaných informací je jednou z variant sebevražda. „Tuto variantu nemůžeme vyloučit,“ dodala policejní mluvčí.

„Muž stál vedle kolejiště a když se vlak přiblížil, napil se z lahve a vstoupil před něj na 50 metrů,“ popsal podle výpovědi strojvedoucího Jaromír Kacerovský z Inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy ČD v Plzni.

„Strojvedoucí brzdil a houkal, ale srážce zabránit nemohl. Na tak krátkou vzdálenost není možné 40tunovou soupravu zastavit,“ uvedl. Podle jeho slov strojvedoucí nepřekročil rychlost. „Na moderních strojích je automatická regulace rychlosti,“ vysvětlil. Místo vlaků jezdily místem náhradní autobusy.

Mrtvá žena v kolejišti na Domažlicku

Střet s vlakem nepřežila v neděli večer také žena na Domažlicku. Nehoda se stala u Osvračína, asi 150 metrů za zastávkou ve směru na Staňkov. „Žena zemřela na místě,“ informovala mluvčí západočeské policie Pavla Soukupová.

Policie případ prošetřuje, je možné, že šlo o sebevraždu nebo nešťastnou náhodu. „Ležela v kolejišti,“ potvrdil Josef Junk z Inspektorátu bezpečnosti železniční dopravy ČD v Plzni.

„V nepřístupném místě, kde není žádná veřejná cesta,“ dodal. Doprava na trati bude ještě minimálně hodinu přerušena.

Reklama

Výběr článků

Načítám