Hlavní obsah

Kamión přelámal stromy u silnice, zaklíněný řidič v kabině nepřežil

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Havlíčkův Brod

Drama se smutným koncem zažili záchranáři, kteří v neděli před polednem vyjeli na pomoc k havárii kamiónu u Žďírce nad Doubravou na Havlíčkobrodsku. Velké úsilí hasičů dostat se co nejrychleji do kabiny auta, bylo marné. Zaklíněný řidič byl již mrtvý.

Článek

„Nehoda se stala na silnici první třídy ve Ždírci nad Doubravou - Údavách. Přibližně 40letý šofér kamiónu ze zatím neznámých příčin sjel ze silnice a narazil do stromu,“ potvrdil Právu vedoucí směny krajského operačního střediska policistů z Vysočiny.

Vůz po nárazu do stromu pokračoval v jízdě, než se kolos zastavil o další stromy a překážky. Spoušť nadělala problémy zasahujícím hasičům.

„Situaci komplikovala nafta - jedna nádrž se utrhla, druhá se při havárii prorazila a nafta začala vytékat do terénu. Navíc jsme dostali informaci, že ve voze byl ještě další člověk,“ popsala situaci mluvčí hasičů Petra Musilová.

Na práci hasičů dohlíželi i zástupci odboru životního prostředí. Zdravotníci se k řidiči, zaklíněnému v hradbě poražených stromů, nemohli nijak dostat. „Zranění řidiče nebyla slučitelná se životem,“ potvrdil primář Miroslav Havlík, že muž neměl šanci přežít.

Na hlavním tahu ve směru od Jihlavy na Hradec Králové je ztížený průjezd. Většinu neděle ho bude komplikovat vyprošťování vraku vozu a bagrování kontaminované zeminy.

Reklama

Výběr článků

Načítám