Hlavní obsah

Policie našla umírajícího muže, záchranáři mu už nemohli pomoci

Právo, Novinky, Pavel Karban

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

V noci z pátku na sobotu byla přivolána ostravská záchranná služba k těžce zraněnému muži, který bezvládně ležel v ulici v Porubě. Šestapadesátiletému muži s četnými zraněními však již nemohli lékaři pomoci. Policie vyšetřuje, jak muž k úrazu přišel.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

"Záchranná služba byla o jeho nálezu na ulici v Porubě informována Policií České republiky v sobotu po druhé hodině ranní s tím, že jde o člověka krvácejícího z hlavy a v bezvědomí,“ uvedl mluvčí záchranky Lukáš Humpl.

Sanitka byla na místě během tří minut, lékařka však zjistila, že postižený už ani nedýchá a srdce mu přestalo bít. "Pacient utrpěl mnohočetná poranění, a to v oblasti hlavy, hrudníku a končetin, jimž na místě podlehl,“ doplnil Humpl.  

Případem se nyní zabývá policie, lékařka záchranné služby se domnívá, že příčinou smrtelných zranění mohl být pád z výšky. 

Ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková potvrdila, že případem se již zabývá policie. Podle ní bydlel mrtvý muž ve třetím patře domu, před nímž ho lidé nalezli. "Okolnosti, za jakých došlo k poranění a následnému úmrtí muže, jsou předmětem prověřování. Dopis na rozloučenou nalezen nebyl,“ uvedla.  

Mrtvý muž na chodníku ale není jediným případem který ostravští policisté prověřují. Vyšetřují i střelné zranění stejně starého muže, jehož našel v pátek 20. listopadu soused v jednom z bytů v Ostravě-Porubě se střelným poraněním hlavy. „Policisté v průběhu ohledání místa nalezli a zajistili krátkou střelnou zbraň, zajistili stopy a nelezli též dopis na rozloučenou. Muž byl převezen do nemocnice s těžkým zraněním a byl hospitalizován,“ dodala Holčáková.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám