Hlavní obsah

Ze stožáru zachraňovali muže tři hodiny

Právo, plk

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karviná

Na stožár vysokého napětí v Karviné nedaleko hranice s Polskem vylezl v pátek odpoledne muž středního věku. Dolů ho hasiči a záchranáři dostávali tři hodiny.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

Na udané místo vyrazili záchranáři po čtvrté hodině odpoledne. „Muž středního věku vylezl na stožár vysokého napětí, do výšky několika desítek metrů. Byl pod vlivem alkoholu a opakovaně sděloval svůj úmysl skočit dolů,“ uvedl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl.

S mužem se snažili domluvit policisté, „sebevrah“ však stále stál na stožáru. „Posléze přestal zcela komunikovat a následně spadl. Tělo postiženého se zachytilo na konstrukci stožáru o několik metrů níže a zůstalo tam bezvládně viset,“ popsal.

Za mužem se vydali hasiči a s pomocí lan sundali muže na zem. „Zasahující lékař zjistil, že pacient je v bezvědomí, s vážným poraněním hrudníku a podchlazený. Bylo nutno zajistit intubací jeho dýchací cesty a provést další život zachraňující úkony,“ dodal Humpl s tím, že pacient byl před půl osmou večer dopraven na anesteziologicko-resuscitační oddělení nemocnice v Karviné-Ráji.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám