Hlavní obsah

Policie dopadla v nemocnici bývalého fotbalového bosse

– Praha

Policie ve středu v pražské nemocnici Na Homolce dopadla bývalého fotbalového bosse a podnikatele Alexandra Komanického. Uvedla to TV Prima. Za podvody měl nastoupit do vězení, nyní už v něm prý je.

Článek

Mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká konkrétní jméno nepotvrdila. Řekla ale, že policisté ve středu v uvedené nemocnici skutečně zadrželi muže, kterého pražský městský soud v květnu odsoudil k pětiletému vězení. Odsouzen byl podle ní za padělání a pozměňování peněz, zkreslování údajů o stavu hospodaření, za podvod a za trestný čin přípravy podvodu. Soudkyně vydala příkaz, aby byl dodán do vězení.

"My jsme měli informace o tom, že by měl odjet někam do Karibiku ... ale zjistili jsme, že (v zahraničí) není a že by měl v nejbližší době odcestovat, takže jsme museli rychle zareagovat," uvedla mluvčí.

Jméno podnikatele Alexandra Komanického bylo v 90. letech spojováno například s fotbalovým klubem Union Cheb. Komanický, který byl stíhán za mnohamiliónové dluhy Fondu národního majetku, vkládal do fotbalu nemalé prostředky, ale v roce 1995 klub prodal. Prima dnes uvedla, že Komanický měl do vězení nastoupit mimo jiné za podvody ve výši 800 miliónů korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám