Hlavní obsah

Za ubodání muže v baru má jít alkoholik na 15 let do vězení

Praha

Za pobodání a posekání dvou mužů, z nichž jeden na následky zranění zemřel, půjde Petr Hroch na 15 let do vězení. Rozhodl tak v pátek Městský soud v Praze. Muže poslal do vězení za dvojnásobný pokus o vraždu. Rozsudek není pravomocný a lze se proti němu odvolat k Vrchnímu soudu v Praze.

Článek

Tragédie se stala letos 12. května v pražském baru Štístko. Hroch uvedl, že v něm od rána popíjel. Za den údajně zkonzumoval litr tvrdého alkoholu a 13 malých desetistupňových piv. Před soudem obžalovaný řekl, že pije od svých dvanácti let a rok před událostí už byl těžce závislý na alkoholu. Dodal, že bere i drogy.

Hroch také vypověděl, že si nepamatuje, co se vlastně ten večer odehrálo mezi ním a oběma muži. Údajně se začali hádat. Obžalovaný po nějaké době vyběhl z baru a pak se do něj vrátil s kuchyňským nožem a sekáčkem, které si vzal z pronajatého bytu nedaleko baru. Nejprve prý začal bodat a sekat jednoho z  nich a když mu druhý přišel na pomoc, tak i jeho. Druhý napadený i přes lékařskou pomoc nakonec na následky zranění zemřel v nemocnici.

Hroch byl v minulosti několikrát trestaný. V jednom z případů dokonce údajně napadl svou matku. Řekl ale, že k léčení ho ani toto nepřinutilo.

Foto: ČTK

Petr Hroch byl za ubodání muže odsouzen nepravomocně na 15 let.

FOTO: ČTK

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám