Hlavní obsah

Podvodník na internetu vylákal z lidí statisíce korun

Právo, ads

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Příbram

Detektivové hospodářské kriminálky v Příbrami vyřešili v těchto dnech případ internetového podvodu. Třiatřicetiletý muž se zaregistroval na stránkách internetového obchodu Aukro.cz pod přezdívkou dj-maverick a začal zde nabízet dodání k aukčnímu prodeji LCD a plazmové televizory a další elektroniku.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„Ačkoliv své podvodné nabídky, protože dopředu věděl, že slibované zboží nebude schopen dodat, inzeroval jen mezi 9. lednem a koncem března, stačil na důvěřivých lidech podle dosavadního šetření vylákat 650 tisíc korun,“ sdělila Právu mluvčí příbramské policie Lenka Pavlová.

Podle ní kriminalisté podvodníka dopadli až po náročném pátrání v „kyberprostoru“. „Je zcela možné, že takto podvedených lidí bude více. Policisté proto žádají případně poškozené osoby o nahlášení události na linku 158 nebo na oddělení naší hospodářské kriminality,“ dodala Pavlová. Internetovému podvodníkovi ale už teď hrozí osmiletý pobyt za mřížemi.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám