Hlavní obsah

Podřízený Vesecké boural, pak údajně nadýchal

Právo, rav

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bývalý šéf odboru závažné hospodářské a finanční kriminality Nejvyššího státního zastupitelství (NSZ) Milan Horváth měl podle informací Práva ve středu večer v Brně autonehodu a při následné dechové zkoušce policisté zjistili, že byl opilý.

Foto: Aleš Fuksa, Právo

Ilustrační foto

Článek

Jeho test byl vyšší než jedno promile alkoholu, proto mu nyní hrozí trestní stíhání kvůli ohrožení pod vlivem návykové látky. Podle policie šlo o lehkou dopravní nehodu, kdy jedno auto narazilo zezadu do druhého, nikdo nebyl zraněn.

Jeho nadřízená nejvyšší státní zástupkyně Renata Vesecká okamžitě zareagovala a ve čtvrtek podala na něj podala kárnou žalobu k nejvyššímu správnímu soudu.

"Požaduje v ní ten nejpřísnější trest, tedy odvolání státního zástupce z funkce. Pro doktorku Veseckou je nepřijatelné, aby takový státní zástupce nadále působil v resortu," řekl Právu šéf sektretariátu NSZ Josef Pavlík.

Vesecká také požaduje po ministryni spravedlnosti Daniele Kovářové, aby do doby, než o prohřešku žalobce rozhodne, jej dočasně zprostila výkonu funkce státního zástupce.

Podle důvěryhodného zdroje Práva zatím nebyl bourající žalobce obviněn a policie ještě jeho nehodu šetří.

Reklama

Výběr článků

Načítám