Hlavní obsah

Žena pěstovala marihuanu u dětí v pokoji

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava
Aktualizováno

Čtyřiatřicetiletá žena, která pěstovala marihuanu v pokoji svých dvou dětí, uvízla v síti ostravských kriminalistů během zátahu na výrobce drog. Celkem policisté zadrželi devět členů organizované skupiny, která za poslední tři roky vyrobila pervitin a marihuanu v hodnotě asi milión korun.

Žena pěstovala marihuanu v dětském pokoji Video: ČTK

 
Článek

Policisté během zátahu objevili čtyři varny pervitinu a tři pěstírny marihuany. Jednu z pěstíren si žena vybudovala v šatní skříni pokoje, ve kterém bydlel její šestnáctiletý syn a pětiletá dcera.

„V pěstírně žena měla několik rostlin šlechtěného konopí,“ řekl šéf ostravského toxi-týmu Jiří Kopeček.

Členové devítičlenné skupiny výrobců a distributorů drog byli mezi sebou vzájemně propojeni. Drogy nejenom prodávali, ale také vyměňovali za různé služby - například za dodávku surovin pro jejich výrobu, ale také za erotické služby ze strany drogově závislých klientek.

Sedm z devíti obviněných má za sebou již trestní minulost. Výrobci policistům komplikovali práci tím, že varny převáželi na různá místa.

„Často se stalo, že si pronajatý byt změnili dříve, než jsme vyřídili povolení k domovní prohlídce,“ dodal Kopeček s tím, že počet obviněných se v nejbližších dnech s největší pravděpodobností ještě rozšíří.

Reklama

Výběr článků

Načítám