Hlavní obsah

Opilec dlouhodobě týral družku, policisté jej vykázali z domu

Právo,
Hradec Králové

Na královéhradecké policisty se počátkem týdne obrátila čtyřiadvacetiletá žena a oznámila jim, že ji její druh napadl. Intenzita útoku družku konečně přiměla prolomit mlčení, se kterým snášela zřejmě opakované útoky.

Foto: Profimedia.cz

Článek

„V sobotu 14. listopadu v noci v hasičské zbrojnici na Nechanicku na ni nejprve zaútočil slovně a posléze fyzicky. Žena policistům sdělila, že ji chytil pod krkem, povalil na podlahu a škrtil. Poté ženu opětovně verbálně a fyzicky napadl. Kromě facek došlo také na kopání a jiné údery. Celý incident měl trvat zřejmě několik minut,“ prozradila policejní mluvčí Anna Pešavová.

Druhý den pak opět v nočních hodinách útok zopakoval. Tentokrát ženu fyzicky napadl v pokoji ve společně obývaném domě na Nechanicku. „Žena, která vyhledala lékařské ošetření, naštěstí vyvázla jen s podlitinami a modřinami,“ ujistila Pešavová.

Policisté ženu vyslechli a zjistili, že agresor družku poprvé napadl asi před rokem a půl. Útoky se měly odehrávat většinou pod vlivem alkoholu. Přitom muži zákona shledali v druhově jednání znaky domácího násilí. Policisté proto osmadvacetiletého muže z Královéhradecka vykázali z domu na deset dnů.

„Agresor se svým jednáním měl dopustit trestného činu týrání osoby žijící ve společně obývaném bytě nebo domě, kde trestní zákon pamatuje na takové jednání trestem odnětí svobody až na tři léta,“ doplnila mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám