Hlavní obsah

Policie má podezření na nového objednavatele útoků na Topolánka

Právo, Josef Koukal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Břeclav

Vyšetřování srpnového útoku na předsedu ODS Mirka Topolánka se protáhne do prosince. Policie má podle informací Práva podezření na nového možného objednavatele incidentu na koupališti v Hustopečích u Brna, při kterém čtveřice mužů házela po Topolánkovi vejce a štěrk.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Topolánek s očetřenými rankami po kamení na obličeji

Článek

„Byla nařízena nová rekognice. Prý se našel nový člověk, který by přicházel v úvahu jako objednatel,“ uvedla právní zástupkyně čtyř mužů, kteří jsou obviněni z výtržnictví, Klára Slámová.

Totéž Právu potvrdila i břeclavská státní zástupkyně Anežka Frostová, která případ dozoruje. „Policie bude dále došetřovat podezření, že útok na předsedu ODS někdo objednal. Pokud se podaří rekognici uskutečnit v plánovaném termínu 2. prosince, dá se předpokládat, že první týden v prosinci vyšetřování skončí,“ dodala státní zástupkyně.

Podle Slámové jde o zcela nové ztotožnění navržené policií. Začátkem listopadu přitom v médiích proběhla zpráva, že policie chce případ brzy uzavřít s tím, že mladíci si objednávku útoku vymysleli.

Reklama

Výběr článků

Načítám