Hlavní obsah

Při požáru na nádraží Bubny v Praze zemřel člověk

Právo, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Ve středu nad ránem vyráželi pražští hasiči a příslušníci drážní jednotky hasičů k vlakovému nádraží v Bubnech v Praze, kde dřevěnou buňku zachvátil ničivý oheň. Dva muži se při požáru přiotrávili jeho zplodinami a museli být převezeni do nemocnice. Třetí zraněný utrpěl popáleniny. Později pak hasiči objevili v ohořelých troskách navíc ještě ohořelé lidské tělo.

Článek

„Na místě jsme ošetřili dva muže, kteří se nadýchali kouřových zplodin a byli později převezeni do nemocnice Na Františku a do Fakultní nemocnice Královské Vinohrady. Dalším zraněným byl 33letý muž, který utrpěl popáleniny obličeje a horní končetiny, ten skončil v péči specialistů oddělení popálenin vinohradské nemocnice,“ řekla Právu mluvčí záchranářů Jiřina Ernestová.

Podruhé pak na místo museli záchranáři vyrazit po 10. hodině dopoledne. „Náš lékař sem byl totiž přivolán kvůli ohledání ohořelého mužského těla, které bylo nalezeno na spáleništi v troskách stavební buňky. Ten konstatoval, že 33letý muž uhořel při ranním požáru,“ dodala Ernestová.

Mluvčí pražské policie Právu sdělila, že pravděpodobnou příčinou požáru byla neopatrná manipulace s otevřeným ohněm, konkrétně svíčkou, ze strany nelegálních obyvatel dřevěné buňky.

„Delší dobu se zde zdržovali bezdomovci. Tři z nich při požáru utrpěli zranění, ale ještě před převezením do nemocnice stačili říct policistům, že mají obavy o svého kamaráda, který zde byl v kritickou dobu s nimi,“ řekla Právu Knolová.

Předtucha potvrdila, když před polednem našli hasiči ohořelý trup čtvrtého bezdomovce. „Domníváme se, že tělo patří 33letému Slovákovi, ale kriminalisté zatím definitivně jeho totožnost nepotvrdili,“ sdělila  Knolová s tím, že policisté zároveň zjišťují, kdo přesně je za požár odpovědný.

Takovému viníkovi hrozí v případě odsouzení za neúmyslné zabití nebo za obecné ohrožení až deset let vězení. „Vyšetřování je na samém začátku, zatím nemáme vyčíslenou ani škodu, čekáme na to, co nám řekne majitel shořelého objektu,“ dodala Knolová.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám