Hlavní obsah

Lidé z domku u propadlého jablunkovského tunelu byli evakuováni

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mosty u Jablunova

Firma Subterra, která razí v Mostech u Jablunkova nový železniční tunel, evakuovala rodinu z domku, který stojí v těsném sousedství tunelu. Tunel se v neděli ráno propadl a v sousedství několika domků vznikl rozsáhlý kráter o délce 150 metrů.

Foto: Aleš Honus, Právo

Kráter po zřícení tunelu

Článek

Mluvčí firmy Vladislav Beneš řekl Právu, že evakuace se týká tří lidí, kteří bydlí v nejblíže položeném domku u kráteru. Firma k ní přistoupila v úterý večer poté, co se propadla další, menší část tunelu v délce asi deseti metrů.

„K evakuaci nedošlo proto, že by byla narušena statika domku, ale pouze z preventivních důvodů. Předpokládáme, že v pátek bude tunel zajištěn proti dalšímu propadání a budou se muset vrátit domů,“ řekl. Evakuace dalších domků, které jsou od kráteru vzdáleny asi 100 metrů, není podle mluvčího nutná.

Jak Právo informovalo, nově ražený tunel se propadl v neděli ráno. Hornina zavalila asi 70 metrů dlouhý úsek. Dalších deset metrů bylo zavaleno v úterý při dalším propadu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám