Hlavní obsah

Lovci lebek zatkli kickboxera Ondruše, který se vyhýbal nástupu do vězení

Právo, Josef Koukal

Elitní policejní pátrací tým známý jako „lovci lebek“ zadržel začátkem listopadu několikanásobného mistra světa a Evropy v kickboxu Petra Ondruše. Na jaře byl odsouzen na 3,5 roku do vězení za vydírání, trest ale nenastoupil a celé měsíce se skrýval.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Článek

„Zadržený muž byl pravomocně odsouzen pro trestný čin vydírání,“ potvrdila v pondělí Právu mluvčí kriminální policie Pavla Kopecká. Zároveň vyloučila, že by Ondrušovo zadržení mělo jakoukoli souvislost s jeho angažmá v neonacistickém hnutí.

Známý bojovník je totiž majitelem oděvní značky Grassel, do níž se rádi oblékají tuzemští příznivci krajní pravice. Sám byl v minulosti spojován s neonacistickým hnutím Národní odpor.

Zadržen byl 5. listopadu na pražských Vinohradech. Kopecká též uvedla, že se při zatýkání Ondruš nebránil a akce se tak obešla bez násilí. „Bezprostředně po zadržení byl předán do výkonu trestu dodala Kopecká.

Vydírání se Ondruš dopustil v roce 2006. V červnu mu na Vinohradech zloději vykradli vůz s oblečením Grassel v ceně 300 tisíc korun. Zboží se následně objevilo u romského překupníka, od kterého ji měl Ondruš spolu s komplicem vymáhat se zbraní v ruce. Za to jej soud poslal do vězení, Ondručovo dovolání zamítl Nejvyšší soud teprve letos v srpnu.

Petr Ondruš se stal dvakrát mistrem Evropy a třikrát mistrem světa v kickboxu ve váhové kategorii do 91 kilogramů. Naposledy byl mistrem světa v roce 2007.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám