Hlavní obsah

Policisté zatkli v Liberci muže se znakem SS, který ohrožoval lidi

Liberec

Policisté v pondělí zatkli mladíka, který v centru Liberce ohrožoval nožem obyvatele a sexuálně obtěžoval dívku. Na krku měl znak elitních nacistických jednotek SS.

Článek

Za výtržnictví, násilí proti skupině obyvatel a proti jednotlivci a za veřejné projevování sympatií k nacismu mu hrozí až tři roky vězení, řekla liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

"Oznámení o nebezpečném muži s nožem přijali policisté v sobotu na tísňové lince 158. Ve Fügnerově ulici mával mimo jiné nožem před obličejem šestnáctiletému mladíkovi a vyhrožoval mu. Podobně napadal i další lidi," dodala Suchánková. Komisař navrhl, aby soudce vzal dvaadvacetiletého muže do vazby. Mladík ohrožoval obyvatele Liberce již dříve.

V první polovině listopadu vyděsil ve Vratislavicích šestnáctiletou dívku. Na zastávce MHD si přiložil nůž ke krku, přejížděl si po něm a dívce tvrdil, že ji čeká to samé.

"Minulý pátek přistoupil na autobusové zastávce v Rochlici k jiné dívce, chytil ji za rukáv a třásl s ní. Pak za ní nastoupil do autobusu, sledoval ji, vrčel na ni a dýchal jí za krk. Dělal jí také vulgární sexuální návrhy," prohlásila Suchánková.

Útoky muže se znakem SS na obyvatele jsou letos na Liberecku druhým případem pravicového extremismu, jímž se zabývají policisté. Na začátku listopadu vyhrožoval romské rodině zabitím čtyřiadvacetiletý muž. Několikrát se vrátil k domu v okolí Hrádku nad Nisou, kde Romové žijí, a křičel, že ho vypálí. Romy častoval vulgárními urážkami, které souvisely s barvou jejich pleti. Mladíkovi hrozí až tři roky vězení.

Reklama

Výběr článků

Načítám