Hlavní obsah

Nebezpečný vrah v béžovém opět udeřil v Praze, vypsaná odměna nepomáhá

Novinky, Petr Nový

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Nebezpečný lupič, který v posledních měsících vyloupil se zbraní v ruce několik firem v Praze a v jednom případě zabil pracovníka obsluhy, na začátku listopadu opět udeřil. Druhého listopadu vyloupil hernu v Dejvické ulici v Praze 6.

Článek

Celý incident měl opět velmi podobný scénář. Muž v podvečer přišel do herny se zbraní v ruce a prstem na spoušti. „Vyzval barmana k vydání hotovosti, ten mu vydal asi čtyřicet tisíc korun, které tradičně uložil do reklamní igelitové tašky a rychle zmizel,“ řekla mluvčí pražské policie Eva Miklíková.

Policisté po vyhodnocení důkazů zjistili, že se jedná opět o stejného muže, který během roku již několikrát v Praze loupil. Kvůli stejnému oblékání, kdy nosí jednotné oblečení v béžovém odstínu, se mu začalo říkat vrah v béžovém. Zřejmě se své přezdívky lekl a na poslední loupež si přes světlé oblečení oblékl černou bundu.

Vždy jedná velmi suverénně, prst drží vždy na spoušti a zbraň neváhá použít.
mluvčí policie Eva Miklíková

„Muž je velmi nebezpečný a není možné dostatečně odhadnout, jaká bude jeho příští reakce. Vždy jedná velmi suverénně, prst drží vždy na spoušti a zbraň neváhá použít. Prozatím má na svědomí pravděpodobně čtyři případy, které na základě shodných prvků kriminalisté spojují dohromady,“ doplnila Miklíková.

Ve dvou těchto případech pachatel střílel, z toho v jednom případě smrtelně zranil barmana. Policii úspěšně uniká již delší dobu. Jeho rysy v obličeji a některá mimická gesta jsou přitom specifické, že by jej mohl někdo poznat. Často si olizuje rty, jakoby je měl suché.

Odměna padesát tisíc

Na informace vedoucí k dopadení muže byla vypsána finanční odměna ve výši 50 tisíc korun! „Případnému oznamovateli policie zaručuje absolutní anonymitu. Informace přijmou čtyřiadvacet hodin denně operátoři na lince tísňového volání 158,“ uzavřela Miklíková.

Popis hledaného muže
Hledaný muž může být ve věku kolem 40 let. Má štíhlou, přibližně 180 cm vysokou postavu. Má tmavé vlasy. Při posledním přepadení nebyl oholen. V obličeji měl strniště a tmavé vousy. Oblečen byl do obnošených džínsových kalhot a delší černé bundy. Na hlavě měl zelenou, anebo hnědou čepici s kšiltem. V levé ruce držel při posledním přepadení černou pistoli, pravděpodobně větší ráže. Hovoří česky bez přízvuku.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám