Hlavní obsah

Agresivní gang mladíků přepadl v Praze šoféra MHD

Právo, ČTK, Petr Blahuš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Další útok na řidiče pražské veřejné hromadné dopravy se odehrál v sobotu krátce po 21. hodině v Praze 6. „Skupina čtyř mladíků ve věku 18 až 20 let při vystupování z autobusu linky 119 na zastávce Dědina nastříkala řidiči spoje do obličeje slzný plyn, tzv. kasr,“ sdělila Právu mluvčí městských strážníků Vilma Častová.

Foto: Archiv, Právo

Ilustrační foto

Článek

Muž tak podle ní nebyl schopen pokračovat v jízdě, což se dotklo celé řady cestujících. Kvůli zdravotním potížím musela být k jeho ošetření zavolána i rychlá záchranná služba.

“Zatímco zdravotníci řidiče ošetřili a odvezli do nemocnice, vyrazily do okolí pátrat po gangu naše hlídky. A měly štěstí, jedné z nich se podařilo díky jejich popisu získaného od cestujících zanedlouho skupinku objevit nedaleko od místa činu,“ dodala Častová.

Případ si od strážníků převzala pražská policie, která bude nyní i podle zdravotního stavu řidiče rozhodovat, zda čin gangu mladíků bude posuzovat jako přestupek nebo trestný čin. Za ten jim hrozí jako organizované skupině až tři roky vězení.

Případy napadení řidičů MHD cestujícími nejsou zcela ojedinělé. V březnu 2006 například skupina čtyř mladých lidí napadla v nočních hodinách řidiče pražské tramvaje na zastávce v Revoluční ulici v Praze 1. Řidiče při potyčce někdo ze skupiny výtržníků bodnul do hrudníku.

V říjnu 2007 v centru Prahy napadli dva cestující řidiče tramvaje. Muž utrpěl zranění a skončil v nemocnici.

V květnu 2008 na šoféra trolejbusu v Plzni údajně zaútočili na zastávce v centru města dva mladíci. Řidiče, který chtěl muže vykázat z trolejbusu, napadli pěstí do obličeje.

V červnu téhož roku způsobil agresivní muž lehké zranění řidiči autobusu ostravské MHD, který jej chtěl vykázat z autobusu čekajícího na konečné.

Reklama

Výběr článků

Načítám