Hlavní obsah

Exekutor podle policie podvodem připravil muže o majetek

Právo, Patrik Biskup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Karlovy Vary

Do problému se zákonem se dostal karlovarský soudní exekutor. Krajští kriminalisté ho začali trestně stíhat za to, že měl se dvěma známými podvodem připravit vytipovaného muže o majetek. Společně s ním jsou podle zjištění Práva obviněni ještě advokát a člověk, který byl v minulosti vyšetřován za jiné podvody.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Exekutor měl údajně podvodně připravit muže o majetek, který byl prodán v dražbě. Ilustrační foto.

Článek

„Vedeme trestní stíhání proti třem mužům, a to pro podezření z podvodu, pomoci k trestnému činu podvodu a zneužití pravomoci veřejného činitele,“ potvrdila Právu karlovarská státní zástupkyně Dana Woydichová. O podrobnostech ale hovořit nechtěla s tím, že vyšetřování je teprve na začátku.

Právo zjistilo, že poškozeného kontaktoval jeden z trojice obviněných, který je nyní ve vazbě kvůli jiné trestné činnosti. Nabídl mu, že jej může zapojit do výnosného podnikání.

„Vzal ho na schůzku do advokátní kanceláře, kde měli dojednat podrobnosti a přitom sepsat smlouvy o budoucí spolupráci. Za přítomnosti advokáta a exekutora tam muž podepsal lejstra, mezi která mu podstrčili papír o uznání dluhu a exekuční výměr na miliónové částky. Podvržené listiny pak odevzdali soudci, který rozhodl o zabavení majetku včetně domu, který pak exekutor v dražbě prodal,“ popsal akci důvěryhodný zdroj.

„Je to celé vykonstruované,“ řekl obviněný exekutor s tím, že si proti usnesení o zahájení trestního stíhání podal stížnost. Tvrdí, že poškozenému nic k podpisu tajně nepodstrčil. „Policie vycházela jen z jeho tvrzení. On si ten papír normálně přečetl, souhlasil s tím a dobrovolně ho podepsal. Teď tvrdí, že ho jen přelétl letmo očima. Je to jeho lajdáckost,“ sdělil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám