Hlavní obsah

Lékaři v Rumburku úmrtí novorozence nezavinili, uzavřela policie

Právo, sve

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rumburk

Policie po půl roce uzavřela vyšetřování tragického květnového úmrtí kojence v Lužické nemocnici v Rumburku s tím, že lékaři úmrtí dítěte nezavinili.

Článek

„Podle soudního znalce dítě zemřelo na syndrom náhlého úmrtí kojence. Znalci neshledali žádné pochybení ani při postupu zdravotnického personálu,“ řekl děčínský policejní mluvčí Ladislav Cvik.

Rodiče ze smrti vinili lékařský personál. Chlapeček přišel na svět letos 22. května císařským řezem a po porodu se zdál být v pořádku. Po pěti dnech u něj ale došlo k zástavě dechu, srdeční akce a novorozence se již lékařům nepodařilo přivést k životu ani po hodině resuscitace.

Podle otce dítěte za smrt chlapce mohly medikamenty, které matce dítěte po porodu lékaři naordinovali. „Družce začali dávat léky, denně sedm a ještě nějakou kapačku, byl mezi nimi i diazepam, a nutili ji kojit,“ řekl tehdy muž.

Vedení nemocnice, která patří městu Rumburk, vinu již tehdy odmítalo. Předseda představenstva a rumburský místostarosta za ČSSD Darek Šváb vyloučil pochybení či zanedbání péče ze strany personálu.

Reklama

Výběr článků

Načítám