Hlavní obsah

Chodci u hřbitova vběhli pod auto - jeden zahynul

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Tragická nehoda se stala ve čtvrtek ráno na Těšínské ulici v sousedství hřbitova ve Slezské Ostravě. Šestašedesátiletý chodec po vystoupení z autobusu vběhl přímo pod kola rozjetého osobního auta. Na místě byl mrtev. Další muž, který silnici přecházel také, se z místa nehody v šoku vzdálil.

Foto: Aleš Honus, Právo

Těšínská ulice ve Slezské Ostravě nedlouho poté, co chodce srazil osobní automobil

Článek

Příčina tragédie je v šetření. "Krátce před sedmou hodinou ranní začali u autobusové zastávky přecházet velmi frekventovanou silnici dva muži ve věku 66 a 25 let. Ten mladší stačil silnici přeběhnout, starší si to rozmyslel a rozhodl se vrátit zpátky na chodník. V tu chvíli ho srazil volkskwagen. Chodec byl na místě mrtvý,“ popsala nehodu mluvčí ostravské policie Gabriela Holčáková.

Auto, které chodce srazilo, po střetu najelo do protisměru, kde se ještě srazilo s felicií. Nikdo z řidičů nebyl zraněn.

Mladší z chodců ihned po nehodě z místa tragédie utekl. "Byli přivolán psovod, který muže vypátral. Byl v šoku a musel být lékařsky ošetřen,“ řekla Holčáková. 

Policie zahájila úkony trestního řízení pro podezření z ublížení na zdraví. Zatím je jasné jen to, že muži přecházeli silnici v místě, kde je to zakázáno. Nejbližší přechod pro chodce je přitom ve vzdálenosti 50 metrů. Policisté ale budou prověřovat také případnou míru zavinění řidiče volkswagenu. "Bude pravděpodobně vyžádán znalecký posudek z oboru dopravy,“ dodala mluvčí.  

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám