Hlavní obsah

Vrchní soud potvrdil šest let vězení pro fotbalového funkcionáře

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na šest let za mříže poslal ve středu Vrchní soud (VS) v Olomouci bývalého místopředsedu zkrachovalého fotbalového klubu z Kunovic na Uherskohradišťsku Jiřího Cochlara (51). V červnu 2006 převedl státní dotaci na stavbu sportovní haly na účty privátních firem, čímž ministerstvo financí připravil o téměř 15 miliónů korun.

Článek

Zároveň mu na stejně dlouhou dobu soud zakázal výkon jakékoliv funkce ve statutárních orgánech v organizacích zabývajících se sportovní činností.

Potvrdil tak verdikt zlínské pobočky Krajského soudu (KS) v Brně z letošního 12. srpna, proti kterému se odvolal Cochlar i státní zástupce. Navíc mu uložil i peněžitý trest ve výši 200 tisíc korun. Pokud by Cochlar nezaplatil, musel by si odsedět ještě dalších šest měsíců.

U VS se Cochlar domáhal zproštění obžaloby. Tvrdil, že se trestné činnosti nedopustil. Prý se z jeho strany jednalo jen o formální pochybení nedbalostního charakteru. VS mu ale neuvěřil.

Reklama

Výběr článků

Načítám