Hlavní obsah

Na nůž se mi nabodl sám, tvrdí žena obžalovaná z vraždy

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Až patnáct let ve vězení hrozí 44leté Janě Galuškové za vraždu svého o sedm let mladšího přítele. Žili spolu ve Strážnici na Kyjovsku. Letos na jaře ale jejich soužití ukončila jediná rána nožem.

Foto: Petr Kozelka, Právo

Jana Galušková u soudu všeho litovala.

Článek

„V kuchyni svého bytu v opilosti napadla svého přítele, nejméně dvakrát na něj zaútočila kuchyňským nožem s čepelí dlouhou 18,5 centimetru. Bodla ho do krku nad klíční kost, muž na místě zemřel,“ řekla v obžalobě státní zástupkyně Ludmila Doležalová.

Vážně nemocná Galušková, která se léčí s rakovinou a má i problémy s chůzí, u soudu tvrdila, že si její přítel na nůž naběhl sám.

Údajně krájela pažitku

„Držela jsem v ruce nůž, zrovna jsem totiž řezala pažitku. Vrhnul se na mě, spadli jsme na sedačku a on se na ten nůž nabodl. Když jsem se ho snažila překulit ze mě, odchlípla se mu kůže na krku, nedýchal a byl bledý,“ tvrdila žena, kterou mladší přítel prý už několikrát v minulosti napadl a byl dokonce vykázán z bytu policií.

Znalci ale verzi o naběhnutí na nůž vyvrátili. „Zranění bylo absolutně smrtelné. Hrot nože byl zabodnutý až do plíce. Šlo o aktivní bodnutí ze strany druhé osoby, pasivní naběhnutí nebo pád na nůž lze podle charakteru rány vyloučit,“ shodli se znalci.

V ruce držela nůž. On se na mě podíval, zvrátily se mu oči a spadl na bok.
syn obžalované ženy

„Slyšel jsem křik, pak ránu a běžel jsem do kuchyně. Tam jsem uviděl mamku, jak leží opřená na zádech a on byl nad ní nakloněný. V ruce držela nůž. On se na mě podíval, zvrátily se mu oči a spadl na bok,“ popsal u soudu situaci syn obžalované.

Ve chvíli, kdy nechal předseda senátu Jiří Stýblo přehrát záznam z tísňové linky záchranářů, se už Galušková neudržela a po tvářích se jí koulely slzy. „Pomoc, rychle pomoc! Já nechtěla!“ neustále opakovala hystericky ze záznamu žena a operátorka se z ní marně snažila dostat alespoň adresu, kam poslat sanitku.

Soudce Stýblo by mohl nad ženou vynést verdikt už v úterý.

Reklama

Výběr článků

Načítám