Hlavní obsah

Za vraždu a pokus o vraždu udělil soud výjimečný trest

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Za vraždu ženy a pokus o vraždu muže uložil v pondělí středočeský krajský soud šestadvacetiletému Rumunovi Constantinu Cretuovi výjimečný sedmnáctiletý trest. Muž podle obžaloby na své oběti zaútočil kuchyňským nožem letos v květnu v kladenské ubytovně.

Článek

K činu se v přípravném řízení přiznal. Rozsudek není pravomocný, lze se proti němu odvolat k pražskému vrchnímu soudu. Muži hrozilo i doživotí.

Tragická událost se stala 17. května po poledni v pokoji kladenské ubytovny. Cretu tehdy podle žalobce pobodal 21letou ženu kuchyňským nožem do hrudi a břicha. Žena na následky zranění zemřela. Následně prý zaútočil i na 28letého muže, kterého třikrát bodl do hrudníku. Tato zranění však nebyla smrtelná.

Cretu v přípravném řízení řekl, že s ženou přicestoval z Rumunska do Česka za prací asi týden před její smrtí. Měli prý spolu více než roční poměr. V den incidentu našel Cretu podle svých slov ženu a muže na ubytovně, kde všichni bydleli. Byli prý v posteli, kde se objímali a líbali. Cretu proto vzal ze skříně nůž a postupně na ně zaútočil. Muži se podařilo po několika bodnutích utéct.

Cretu v přípravném řízení také uvedl, že v roce 2003 byl v Rumunsku odsouzen za znásilnění na šest let do vězení. Podle některých svědků zavražděnou ženu již dříve několikrát napadl.

Reklama

Výběr článků

Načítám