Hlavní obsah

VIDEO: Policie pátrá po podvodníkovi, co vybral neoprávněně milióny

Právo, Pavel Karban
Ostrava

Ze severní Moravy nejspíš pochází podvodník, který loni v létě v jedné z bank v Hradci Králové neoprávněně vybral 2,4 miliónu korun. Policie má k dispozici mužovu fotografii a spoléhá na to, že ho někdo z lidí pozná.

Článek

Muž přišel do banky v Hradci Králové ve čtvrtek 17. července po 11. hodině. „Při výběru téměř dvou a půl miliónu korun se, stejně jako o den dříve, prokázal padělaným občanským průkazem znějícím na jméno jednoho z disponentů k účtu ostravské firmy,“ řekla mluvčí policie Soňa Štětínská.

Podle policistů páchá muž trestnou činnost zřejmě na celém území republiky. Kriminalisté se proto obracejí na veřejnost s prosbou, aby se pokusili muže identifikovat. Muž se přitom částečně maskoval.

„S největší pravděpodobností použil paruku s cílem se co nejvíce připodobnit disponentovi, za kterého se vydával a jehož občanským průkazem se prokázal,“ vysvětlila Štětínská.

Občané mohou jakékoli informace k uvedené osobě volat na bezplatnou policejní linku 158 nebo je sdělit na nejbližší policejní služebně.

Reklama

Výběr článků

Načítám