Hlavní obsah

Soud dostal obžalobu na Pitrovu přítelkyni Činátlovou

Praha

Krajský soud v Ústí nad Labem obdržel obžalobu na Pavlu Činátlovou, přítelkyni uprchlého podnikatele Tomáše Pitra. Uvedla to v neděli televize Nova s tím, že obžaloba se týká jejího působení v představenstvu ústecké potravinářské firmy Setuza.

Článek

"Paní Činátlová je jednou z obžalovaných v kauze, která je obžalobou kvalifikována jako porušování povinnosti při správě cizího majetku," řekl Nově soudce Ondřej Peřich. Soud se případem začne zabývat v nejbližší době, uvedla televize.

Média již v roce 2006 uvedla, že Činátlovou, někdejšího ekonomického ředitele Setuzy Stanislava Sochora, výrobního ředitele Radovana Macka a bývalého člena představenstva Aleše Volfa viní policie z toho, že firmu připravili o stovky milionů korun.

Ústecký soud také dostane už poněkolikáté na stůl kauzu Františka Janů, jednoho z hlavních manažerů Setuzy Pitrovy éry, uvedla dnes Nova. Janů skončil ve funkci generálního ředitele společnosti v roce 2007. Peřich televizi řekl, že v případu jde o trestnou činnost, kterou žalobci kvalifikovali jako podvod.

Kvůli Setuze je stíhán i Pitr. Pražský městský soud se v současnosti zabývá případem podezřelých obchodů s akciemi Setuzy a další potravinářské společnosti Milo Surovárny z roku 2000. Pitr s Michalem Zouharem podle obžaloby vyvedli akcie obou firem ze společnosti Agrocredit, které tím údajně způsobili škodu přesahující 700 milionů korun.

Pitr se podle žalobců dopustil trestného činu porušování povinnosti při správě cizího majetku, Zouhar mu podle spisu pomohl. Oběma hrozí až osm let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám