Hlavní obsah

Fotbaloví fanoušci Ostravy a Opavy zdemolovali při rvačce vlak

– Ostrava
Právo, Pavel Karban

K bitce fotbalových fandů SFC Opava a Baníku Ostrava došlo v neděli časně ráno na nádraží v Děhylově na Opavsku. Do vlaku, kterým jeli příznivci opavského klubu na druholigové utkání na pražský Žižkov, vtrhli fanoušci odvěkého nepřítele, Baníku, a vyvolali rvačku. K vážnějšímu zranění osob nedošlo, České dráhy sčítají škody na vlaku, který musel být odstaven. Případem se zabývá i policie.

Foto: ČTK

Ilustrační foto

Článek

„Ve vlaku mělo cestovat asi šedesát opavských fanoušků. V Děhylově vtrhli do vagonu příznivci Baníku Ostrava, kterých bylo asi třicet. Při vniknutí do vlaku se rozdělili na dvě skupiny po patnácti,“ popsal opavský policejní mluvčí René Černohorský.

Při následné rvačce došlo hlavně ke zničení vlaku. „Nejvíce byla vybita okna a poničeny sedačky,“ informovala regionální mluvčí Českých drah pro Moravu Kateřina Šubová. Protože vlak nebyl způsobilý další jízdy, museli ho železničáři odstavit.

„Nyní je vlak ve stanici Opava-východ,“ dodala s tím, že výše škody bude známa v průběhu týdne. Kvůli rvačce fanoušků byl na několik desítek minut zpožděn mezinárodní rychlík Šírava jedoucí směrem na Prahu.

Podle policejního mluvčího Černohorského je případ momentálně v šetření, policisté zjišťují, zda došlo k přestupku či trestnému činu a kdo je případně spáchal.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám