Hlavní obsah

Případ podplácení elitního detektiva míří k žalobci

Právo, Patrik Biskup
Plzeň

S návrhem na podání obžaloby z trestného činu podplácení předali policisté z Útvaru odhalování korupce a finanční kriminality (ÚOKFK) spis na svého bývalého kolegu státnímu zástupci.

Článek

Dvaapadesátiletého exdetektiva z plzeňské expozitury ÚOKFK podezřívají, že se snažil ovlivnit vyšetřování podnikatele podezřelého z miliónových daňových úniků.

„Podezřelý se měl počátkem roku 2008 v jedné plzeňské restauraci sejít s policistou ÚOKFK a nabídnout mu určité výhody, pokud se nebude zajímat o jeden z přidělených případů, který souvisel s daňovou trestnou činností. Během jednání mu měl zároveň nabídnout i finanční částku sto tisíc korun,“ řekl v pátek Právu mluvčí protikorupční policie Roman Skřepek.

Podle něho bylo podezřelému muži předáno usnesení o zahájení trestního stíhání v září tohoto roku. „Obviněný působil do roku 2007 jako policista zařazený na službě kriminální policie a vyšetřování. Je stíhán na svobodě, a pokud by byl uznán vinným, hrozí mu trest odnětí svobody na jeden rok až pět let nebo peněžitý trest,“ dodal Skřepek.

Podle informací Práva je obviněný expolicista stíhán ještě za další trestnou činnost. Je mu kladeno za vinu, že za pomoci známých policistů získával informace na různé lidi, prostřednictvím kterých mohli být vydíratelní.

Reklama

Výběr článků

Načítám