Hlavní obsah

Matce se čtyřmi dětmi z Jesenicka vzal požár střechu nad hlavou

Právo, Petr Marek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeseník

Bez střechy nad hlavou se během několika minut ocitla žena se čtyřmi nezletilými dětmi z Domašova, místní části Bělé pod Pradědem. Plameny ve středu ráno zachvátily dům, v němž všichni bydleli a prakticky ho zničily. Naštěstí nikdo nebyl zraněn. Nešťastníkům pomůže obec i místní občané.

Foto: Petr Marek, Právo

Hasiči, ač dělali, co mohli, zachránili jen torzo domu.

Článek

Požár byl nahlášen hasičům v půl sedmé ráno. Hasiči po příjezdu zjistili, že hoří starý dřevěný jednopodlažní domek. Požár zasáhl podkroví a střechu, které kompletně zničil a částečně i obytné přízemí domu.

„Hasiči vynesli z objektu dvě propan-butanové lahve, evakuovali psa, kočku a vynášeli majetek, který šel zachránit. Škoda byla předběžně stanovena na 700 tisíc korun, příčina požáru je v šetření,“ řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Obec nešťastné ženě ihned přislíbila pomoc.

„Paní nám řekla, že ve středu půjde ke své matce. My ji i s dětmi můžeme okamžitě dočasně ubytovat v naší turistické ubytovně a jakmile uvolníme vhodnější prostory, tyto jim poskytneme k užívání. Zítra s ní vše budeme řešit. Už teď ale mohu říct, že počítáme i s další pomocí, pravděpodobně finanční, neboť jim nezůstalo prakticky vůbec nic. Pomohou i samotní občané a učitelé z naší školy. Již začali organizovat sbírku,“ řekl Právu ve středu odpoledne starosta Bělé pod Pradědem Miroslav Kružík (nez.).

Reklama

Výběr článků

Načítám