Hlavní obsah

Nezvladatelný kříženec dogy a rotvajlera zaútočil na ženu

Právo, Jiří Falout

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Český Krumlov

Minuty hrůzy si prožila asi třicetiletá žena, kterou napadl v jedné z obcí na Českokrumlovsku naprosto neovladatelný kříženec dogy a rotvajlera. Pokousal ji na noze, ruce a na zádech.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Rotvajler. Ilustrační foto

Článek

"Napadená se po útoku léčila přes dva týdny," řekl Právu jihočeský policejní mluvčí Jiří Matzner, aniž by uvedl, kde přesně k incidentu počátkem září došlo.

„Pes ženu nejdříve chytl za nohu. Když se začala bránit, i za ruku a nakonec ji pokousal na zádech,“ upřesnil policista.

Českokrumlovští kriminalisté v souvislosti s případem začali stíhat pro podezření z trestného činu ublížení na zdraví pětadvacetiletou ženu, která sice není majitelkou psa, ale v době napadení za něj plně odpovídala.

„Psa pustila ze zavazadlového prostoru auta bez náhubku a vodítka. Ten okamžitě běžel k blízkému hřišti a zaútočil,“ vysvětlil Matzner. Zda na hřišti byli ohroženi zvířetem další lidé, neuvedl. Právo zjistilo, že žena věděla, že pes je těžko zvladatelný.

Reklama

Výběr článků

Načítám