Hlavní obsah

Zloději brali cyklistům tašky z nosičů přímo z auta

– Frýdek-Místek
Právo, Aleš Honus

Tři muže, kteří na Frýdecko-Místecku a na Karvinsku okrádali cyklisty, zadrželi v minulých dnech kriminalisté. Informoval o tom mluvčí policie Ivan Žurovec. Zatím kriminalisté napočítali už dvě desítky jejich krádeží.

Článek

Kuriózní na případu je, že podezřelí kradli z jedoucího auta a brali tašky umístěné na zadním nosiči za sedadlem.

„V autě Ford Fiesta jezdili tři muži, kteří se většinou jen vyklonili z okna auta a za jízdy okrádali cyklisty,“ řekl Žurovec. První takový případ se stal v Metylovicích.

„Z košíku za sedadlem odcizili 55leté ženě tašku s doklady a platební kartou. V Třinci se pak pokusili v peněžním automatu vybrat z ukradené karty peníze, ale nepodařilo se jim to,“ řekl mluvčí. O měsíc později pak podobným způsobem ukradli kabelku 63leté ženě. Žena přitom upadla na silnici a zranila se.

Dávali si pozor, aby se vyhnuli násilí

Pachatelé si dávali pozor, aby nepoužili žádné násilí. Jinak by jejich jednání mohlo být kvalifikováno jako loupež, za kterou hrozí podstatně vyšší tresty než za krádež.

„Obdobné případy se začaly vyskytovat i na Karvinsku. Kriminalisté podle popisu napadených občanů vytipovali pravděpodobné pachatele. Měli podezření na tři muže z Orlové-Lutyně, kteří byli několikrát trestáni, především za krádeže,“ dodal Žurovec.

Závislost na pervitinu

„Všichni tři zadržení se doznali. U nich doma se našly i některé z odcizených věcí, které se v současné době vrací svým majitelům,“ dodal mluvčí. Obvinění ve věku 30, 31 a 33 let jsou závislí na pervitinu.

„K přepadávání cyklistů se odhodlali právě proto, aby si zajistili prostředky k zakoupení drog. Dva z nich jsou ve vazbě, třetí z nich je stíhán na svobodě,“ dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám