Hlavní obsah

Policie na rizikovém utkání v Praze zatkla celkem 11 fanoušků

Novinky, ČTK, maž
Praha
Aktualizováno

Do Prahy kolem druhé hodiny odpolední přijelo asi 500 fotbalových fanoušků ostravského Baníku. Policejní mluvčí Tomáš Hulan řekl, že mezi nimi byli také fanoušci z Polska, kteří patří k největším výtržníkům. Na akci dohlíželo 300 policistů.

Článek

Krátce před devátou hodinou večerní byla většina příznivců Baníku na cestě zpátky, speciální vlak odjede krátce před půl desátou z Dejvického nádraží. "Celkem policie předvedla 11 osob," řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan. Poslední zadržený se pokoušel na stadion pronést zakázanou pyrotechniku.  

„Policie do páté hodiny odpolední zadržela celkem deset osob - sedm fanoušků Baníku a tři příznivce Sparty,“ řekl Novinkám policejní mluvčí Tomáš Hulan. „Důvodem byly vzájemné potyčky fanoušků, dvě osoby z řad „baníkovců“ policie předvedla kvůli zapalování sparťanské šály na Václavském náměstí,“ doplnil Hulan. Cestou na stadión došlo v Pařížské ulici ke slovnímu incidentu mezi dělníky a fanoušky ostravského týmu. Mezi fanoušky Baníku jsou podle policie i chuligáni z Polska, kteří patří k nejagresivnějším.

První fanoušci přijeli na pražské Hlavní nádraží už před polednem, bylo jich ale jen kolem čtyřiceti. Bezpečnost v ulicích proto zajišťovali příslušníci pořádkové, dopravní i kriminální služby, policisté na koních, psovodi se služebními psy a pyrotechnici. V záloze byla připravena také speciální pořádková jednotka a antikonfliktní tým.

Foto: ČTK

Asi 300 příznivců Baníku vyjelo za doprovodu policie 31. října z Ostravy vlakem Comenius na utkání 13. kola první fotbalové ligy mezi Spartou Praha a Baníkem Ostrava. Odjezd proběhl v klidu.

Reklama

Výběr článků

Načítám