Hlavní obsah

Pražská policie pátrá po dvou sexuálních násilnících

– Praha

Pražští policisté pátrají po dvou sexuálních násilnících, kteří v uplynulých týdnech napadli ženy. První z nich 25. září dopoledne zaútočil na ženu na dámských toaletách vysočanského nákupního centra Fénix a začal ji škrtit. Druhý muž napadl 6. října v domě ve Slancově ulici v Praze 8 sedmnáctiletou dívku.

Článek

V prvním případě pachatel využil příležitosti, kdy byla čtyřiatřicetiletá žena v umývárně v obchodním centru, přistoupil k ní zezadu, začal ji škrtit a snažil se ji odtáhnout do odlehlejších částí toalet. Napadená žena se útočníkovi ubránila a utekla.

"Násilník se staženými kalhotami a obnaženým přirozením chvíli otálel a následně zmizel v prostorách nákupního centra," uvedla policie. Ta také zveřejnila záběr, kde údajného útočníka zachytila průmyslová kamera.

Kriminalisté pátrají po muži ve věku kolem 40 až 50 let, asi 180 centimetrů vysokém, bílé barvy pleti, s hmotností kolem 90 kilogramů. Je střední postavy, má tmavé, krátce střižené vlasy. Zřejmě má hnědé oči, mezi předními zuby mezeru, ošklivé zuby, ošklivou pleť s jizvičkami.

V době útoku měl látkové kalhoty světlé barvy, na sobě tričko s podélnými proužky bílé barvy. Podle policie má zřejmě na svědomí i další obdobné útoky na ženy. Lidé se s informacemi o něm mohou obracet na telefonní čísla 974 859 325, 974 859 537 a 974 858 101, telefonovat mohou také na tísňovou linku 158.

Tamtéž se mohou obrátit i s informacemi o druhém agresorovi, který útočil 6. října. Kolem 17:00 sexuálně obtěžoval sedmnáctiletou dívku, která pachatele pustila do domu ve Slancově ulici v Praze 8. Muž nastoupil s dívkou do výtahu a následoval ji do patra, kde bydlí.

Když vystoupili z výtahu, navrhl jí, aby s ním někam šla a ujišťoval ji, že se ho nemusí bát. "Když odmítla a chtěla odejít, násilník dívku uchopil za paži a pokračoval s vulgárními nabídkami se sexuálním motivem. Vyděšená školačka zazvonila u svého bytu na matku, čímž přiměla muže k útěku," dodala policie.

Pátrání po muži s účesem na ježka

Kriminalisté sestavili podobenku pachatele, která je rovněž na policejním webu. Pátrají po muži bílé pleti ve věku 20 až 25 let, vysokém asi 175 centimetrů, střední postavy. Hledaný má krátké blonďaté vlasy ostříhané "na ježka", ve tváři znatelné četné jizvičky po akné, mezi předními horními zuby viditelnou mezeru, hovoří plynně česky.

V době napadení měl na sobě tmavě zelenou látkovou bundu typu parker nebo vojenskou bundu a tmavé riflové kalhoty. Ani v tomto případě kriminalisté nevylučují, že útočník má na svědomí i jiná podobná napadení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám