Hlavní obsah

Sprejer počmáral dům, napadl nájemníka a na další vystrčil přirození

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ze tří trestných činů obvinila policie 26letého sprejera, který ve čtvrtek poškodil fasádu obytného domu v Ostravě-Hrabůvce. Poté napadl nájemníka domu, který ho kvůli jeho jednání napomenul. Po půl hodině se na místo vrátil, aby se před nájemníky domu demonstrativně vymočil. V té chvíli ho zadrželi přivolaní policisté. Výtržníkovi hrozí dva roky za mřížemi.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

O případu informoval v pátek mluvčí ostravské policie Petr Svoboda. Incident začal ve chvíli, kdy osmnáctiletý nájemník přistihl sprejera poté, co na zeď vytvořil čtyřmetrový oranžový nápis CMS.

„Sprejer chytl muže za tričko pod krkem a začal se s ním přetahovat. Pak ho opakovaně udeřil pěstí do levého spánku. Když nájemník utekl na chodbu domu, pachatel prokopl dřevěnou výplň dveří a rozbil i sklo,“ uvedl Svoboda. Jakmile se na chodbu seběhli další nájemníci domu, utekl.

Začal ukazovat své přirození a zadek a ve finále se před přítomnými vymočil.
mluvčí policie Petr Svoboda

Po půl hodině se ale k domu vrátil s několika svými kamarády a začal na nájemníky domu pokřikovat. „Poté se za neustále vykřikovaných vulgarismů svlékl do naha. Začal ukazovat své přirození a zadek a ve finále se před přítomnými vymočil. Tím jeho vystoupení skončilo, neboť jej zadržela policejní hlídka,“ dodal Svoboda.

Škoda na domu je vyčíslena asi na 3 tisíce korun, napadený nájemník musel vyhledat lékařské ošetření. „Pachatel je obviněn z trestných činů poškozování cizí věci, výtržnictví a ublížení na zdraví, za než mu hrozí až dvouletý pobyt za mřížemi,“ dodal policista.

Reklama

Výběr článků

Načítám