Hlavní obsah

Popálená Natálka má za sebou poslední velkou plastickou operaci

Právo, Aleš Honus
Ostrava

Dvouletá Natálka, která byla letos na jaře vážně popálena při žhářském útoku ve Vítkově na Opavsku, má za sebou poslední velkou plastickou operaci. Ve čtvrtek ji lékaři při patnácté operaci přikryli poslední kousek popálené kůže.

Foto: Aleš Honus, Právo

Natálka Kudriková na archivním snímku.

Článek

To nejhorší má tedy Natálka za sebou. Lékaři museli během zhruba půl roku odstranit spálenou kůži na asi 80 procentech těla a nahradit ji nejprve umělou kůží a poté postupně i vlastní kůží, kterou lékaři odebírali z nezasažených částí těla. „Bylo to posledních sedm procent, a tím jsme ukončili práci na zakrývání,“ řekl České televizi zástupce primáře Michal Kadlčík.

Matka Natálky Anna Siváková řekla Právu, že už od počátku věřila, že se Natálka vyléčí. „Věděla jsem, že je to strašně silná holka,“ řekla. Dodala, že až se rány po poslední operaci zahojí, lékaři Natálku konečně přeřadí na standardní nemocniční pokoj. Zatím zůstává na jednotce intenzivní péče.

„Počítám s  tím, že až Natálku pustí domů, budeme už bydlet v novém domku,“ dodala matka. Nové bydlení si nyní rodiče Natálky zařizují v jedné vesnici na Opavsku, kde zakoupili levný dům díky sbírce, kterou pro ně zorganizovala vítkovská radnice.

V současnosti Natálčini rodiče bydlí v provizorní obecní ubytovně ve Vítkově. Stěhovat by se měli v polovině listopadu. „Zbývá už jen dodělat koupelnu a podlahy,“ dodala Anna Siváková.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám