Hlavní obsah

Při řetězové nehodě na Frýdecko-Místecku deset zraněných

Právo, Aleš Honus
Frýdek-Místek
Aktualizováno

Velká řetězová nehoda, do které je zapojena zhruba desítka automobilů včetně jednoho autobusu a mikrobusu, blokuje od rána dopravu na rychlostní komunikaci R48 v Horních Tošanovicích na Frýdecko-Místecku. Nehoda si vyžádala podle upřesněných informací záchranářů deset zraněných.

Článek

„Už od šesté hodiny zde naše jednotky zasahovaly při požáru polského kamiónu, kterému hořel motorový prostor a kabina,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Kůdela. Kvůli husté mlze došlo následně v opačném směru postupně k řetězové nehodě, do které se zapojilo podle prvních informací sedm, možná ale i více vozidel.

„V polském mikrobusu cestovalo 16 lidí. Do nehody se zapojil i jeden velký autobus, jeden kamión a několik osobních aut,“ sdělil mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl a upřesnil, že lékaři ošetřili celkem deset zraněných.

„Jednalo se o šest žen a čtyři muže. Pacienti byli ve věku třicet až třiašedesát let. Osm z nich bylo polské státní příslušnosti, jeden korejské a v jednom případě šlo o Čecha,“ řekl Humpl.

„Postižení utrpěli lehká, středně těžká a pět z nich pak těžká zranění. Jednalo se o poranění hlavy a mozku, končetin, břicha a páteře,“ dodal.

Devět zraněných bylo předáno na úrazových ambulancích nemocnic v Třinci a Frýdku-Místku, jeden muž pak skončil v péči anesteziologicko-resuscitačního oddělení nemocnice Třinec.

Mluvčí policie Ivan Žurovec informoval, že policisté odklánějí v obou směrech dopravu přes okolní obce. Tento stav potrvá minimálně několik hodin.  

Reklama

Výběr článků

Načítám