Hlavní obsah

V Praze na Vltavě se částečně potopil remorkér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Na Vltavě v pražských Holešovicích se dnes částečně potopil tažný remorkér. Vytekla z něj ropa a olej. Řekla to mluvčí pražských hasičů Pavlína Adamcová. Na místě zasahovali hasiči, kteří instalovali norné stěny. Ropu se podle hasičů podařilo zajistit tak, že se nerozšířila do okolí. Hasiči pak do vody vsypali sorbent.

Článek

Hlášení o potápějícím se remorkéru hasiči dostali kolem 14:15. Na místo poblíž Jankovcovy ulice postupně vyjelo pět jednotek včetně hasičských potápěčů. Skvrna má průměr asi 30 metrů a zatekla i mezi ostatní odstavené lodě, kterých je v okolí zhruba 15. Zatím není jasné, proč se loď potopila.

"Remorkér zůstal sedět zadní částí na dně. Zajistili jsme ho proti dalšímu potopení a úniku dalších ropných látek a případ jsme předali pracovníkům plavební správy a dekontaminační firmě," řekla Adamcová. Ti by měli společně odstranit ropnou skvrnu a vyzvednout loď z vody.

 Na místě zasahovali i havarijní technici z Povodí Vltavy a pracovníci z magistrátního odboru ochrany prostředí. Policejní technik podle mluvčí pražské policie Evy Miklíkové ohledal člun a situaci zdokumentoval. "Vyšetřování příčin ale bude ještě nějakou dobu trvat," dodala mluvčí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám