Hlavní obsah

Výbuch propan-butanu rozmetal v Brně restauraci

Právo, Novinky, ČTK, Petr Nový, Jan Trojan
Brno
Aktualizováno

Výbuch otřásl v úterý kolem poledne restaurací Za mostem ve Vídeňské ulici v Brně. Sanitka odvezla jednu starší těžce zraněnou ženu, jiné oběti podle dostupných informací nejsou.

Článek

Podle očitého svědka je celý interiér totálně zničen, všechna okna zůstala bez skel, střepy a další kusy materiálu létaly až na druhou stranu vozovky, kde poškodily auta. Policie a hasiči museli odhánět zvědavce, protože nebylo jasné, zda-li nedojde k dalšímu výbuchu. Asi po hodině na místo dorazil i statik.

„Vybuchla větší propan-butanová láhev,“ informovali hasiči. Policie zastavila dopravu, docházelo ke kuriózním situacím, kdy hasiči k místu naváděli houkající sanitku, ale řidič tam jet odmítal, protože vezl rodičku k porodu do přilehlé nemocnice Milosrdných bratří.

Sanitek bylo zavoláno více, nebylo hned jasné, kolik lidí zůstalo na místě výbuchu.  

Poslední výbuch propanbutanové láhve se stal na Brněnsku v neděli. Exploze se stala v jedné z dřevěných rekreačních chat ve Veverské Bítýšce. Objekt byl zcela rozmetán. Nikdo ale nebyl zraněn, protože v době neštěstí byla chata prázdná.

Výbuch vznikl při požáru. Plameny vyšlehly patrně od uhlíku upadlého z kamen na tuhá paliva. Škoda se odhaduje na 150 000 korun.

Reklama

Výběr článků

Načítám