Hlavní obsah

Mladík nezvládl přívěs, uvolněné traverzy zabily řidiče protijedoucího auta

Právo, Aleš Fuksa
Uherské Hradiště
Aktualizováno

K tragické nehodě došlo v úterý po sedmé hodině ráno mezi Uherským Brodem a Polichnem na Zlínsku. Jednadvacetiletý řidič Favoritu vezl na vozíku pětimetrové traverzy. Ve velké rychlosti začal vozík vibrovat až se muž dostal do protisměru.

Článek

V tom se sice jeho vůz vyhnul polskému Fiatu, vozík však do automobilu najel tak razantně, až traverzy skončily v kabině protijedoucího vozu, ve kterém se nacházel seniorský pár.

„Náklad se do kabiny dostal oknem a usmrtil sedmasedmdesátiletého řidiče, jeho o rok mladší ženu odvezli záchranáři do nemocnice,“ uvedl uherskohradišťský policejní mluvčí Aleš Mergental.

Na vině je podle policistů velká rychlost a špatně upevněný náklad. Za ublížení na zdraví s následkem smrti může skončit jednadvacetiletý mladík až na pět let ve vězení. Na hlavním silničním tahu mezi Uherským Brodem a Luhačovicemi byl omezen provoz až do téměř desíti hodin.  

Letos zemřelo na silnicích Uherskohradišťska již 14 osob. V pondělí při nehodě mezi Velehradem a Starým Městem na Uherskohradišťsku zemřel dvaačtyřicetiletý cyklista z nedaleké obce Modrá. Zřejmě ho srazil autem třicetiletý řidič vozu Volkswagen Transporter, který z místa nehody ujel. Policie řidiče vypátrala.

Reklama

Výběr článků

Načítám