Hlavní obsah

Opilec vyhrožoval Romům vypálením a Hitlerem

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Frýdek-Místek

Adolfem Hitlerem a také vypálením ulice Míru ve Frýdku-Místku, která je obývaná převážně Romy, vyhrožoval těžce opilý muž, kterého se policisté pokoušeli zatknout. K hrozbám ho vyprovokoval jeden z Romů tím, že opilce napomenul ve chvíli, kdy fyzicky napadl dvojčlennou policejní hlídku. O případu v sobotu informoval mluvčí policie Ivan Žurovec.

Foto: René Chvalina, Právo

Rom se zastal policisty, zadržený mu za to vyhrožoval vypálením celé ulice. Ilustrační foto.

Článek

Událost se stala ve Frýdku-Místku už před týdnem, policie však muže nyní obvinila z výtržnictví, útoku na veřejného činitele a z rasově motivovaného násilí proti skupině osob.

Žurovec vysvětlil, že policisté opilce zadrželi před parkovištěm obchodního centra. "Hlídka si tam všimla opilého muže, který na ni začal vulgárně pokřikovat. Policisté ho odvedli k vozidlu, aby ho převezli na záchytku. Muž však jednoho z policistů kopl do obličeje," řekl Žurovec.

V té chvíli kolem procházel 48letý Rom, který opilce okřiknul a vyzval, aby se k policistovi a k policistce choval slušně.

Na to mu muž podle svědectví policistů řekl: "Ty černá hubo, Hitlera na tebe, upálím tě i s celou ulicí Míru." Po těchto slovech policisté opilce naložili do auta a odvezli na záchytku.

"Nyní byl muž obviněn ze tří trestných činů a soudce Okresního soudu ve Frýdku-Místku jej vzal do vazby, hrozí mu až tři roky vězení," dodal Žurovec.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám