Hlavní obsah

Autobus v Brně přivřel muže do dveří a táhl ho několik metrů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno
Aktualizováno

Autobus brněnské MHD přivřel ve čtvrtek na zastávce Tomkovo náměstí do dveří dvaašedesátiletého muže. Řidič si nevšiml, že muž ještě nastupuje, dveře zavřel a rozjel se.

Článek

Muži ve dveřích zůstala pravá ruka, zbytek těla měl venku, autobus ho po rozjezdu několik metrů táhl za sebou, než se muži podařilo ruku vyndat.

Na místo byli přivoláni strážníci a muž jim vysvětlil, co se stalo. Jeho slova potvrdil i svědek. "Muž odmítl lékařské ošetření, měl jen lehké oděrky na ruce," řekla mluvčí brněnských strážníků Denisa Kapitánčiková. Strážníci incident nahlásili policii i dopravnímu podniku.

Jak uvedla mluvčí brněnského dopravního podniku Hana Pohanová, sám postižený si ještě nestěžoval. Podle ní byl prověřen technický stav vozidla, a ten byl shledán v pořádku.

Záznam Řídícího informačního systému ukázal, že vůz stál na zastávce po dobu srovnatelnou se lhůtami na jiných zastávkách. Mluvčí uvedla, že je možné, že zachycený muž nastupoval až po zaznění zvukového signálu, tedy v době, kdy už je nástup zakázán.

Podle Pohanové často cestující nerespektují výstražná zvuková a světelná upozornění, dobíhají na poslední chvíli a v některých případech to končí i jejich uvíznutím ve dveřích.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám