Hlavní obsah

Mladík líčil svůj útok popelníkem na servírku se slzami v očích

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

K vražednému útoku na servírku ostravského baru Zuzana se ve středu u Krajského soudu v Ostravě přiznal šestadvacetiletý Radim Vala. Podle obžaloby mladou ženu málem ubil objemným skleněným popelníkem a pak ji okradl o 27 tisíc korun. Žena utrpěla rozsáhlé zlomeniny obličejových kostí a krvácení do mozku. Několik dnů byla v bezvědomí, ze svých zranění se dodnes léčí.

Foto: Aleš Honus, Právo

Při příchodu do soudní síně si Radim Vala skrýval tvář.

Článek

Když Radim Vala u soudu vyprávěl, co ho k útoku vedlo, tiše plakal, že mu téměř nebylo rozumět. Řekl, že v liduprázdném baru Zuzana ten večer prohrál velkou částku na automatech, navíc měl velké dluhy na nájemném. „Šel jsem tam jenom na pivo a ne proto, abych vraždil. Nevím, co mne to popadlo,“ soukal ze sebe pod přívalem slz.

Najednou jsem měl v ruce popelník a bouchl jsem ji do hlavy.
obžalovaný Radim Vala

„Když jsem pak platil, viděl jsem, že má servírka plnou peněženku peněz. Najednou jsem měl v ruce popelník a bouchl jsem ji do hlavy,“ dodal. Ve své výpovědi přiznal pouze dvě rány popelníkem, který se při útoku rozbil.

Podle státní zástupkyně Brigity Bilíkové šlo ovšem o velmi brutální násilí proti bezbranné ženě. „Opakovaně ji udeřil do hlavy silou velké intenzity, a to i v době, kdy ležela bezvládně na zemi,“ řekla žalobkyně.

Část peněz vyhodil do popelnice

Když napadená servírka už nejevila žádné známky života, posbíral peníze z barového pultu, z trezoru i ze země a utekl. „Část bankovek jsem potom vyhodil do popelnice, protože byly od krve,“ řekl muž. Policie ho vypátrala po dvou dnech.

„Napadená barmanka přežila jen díky včasné lékařské pomoci a shodám náhod,“ dodala Bilíková. Soudní jednání bude pokračovat výslechy svědků a soudních znalců. Rozsudek bude pravděpodobně vyhlášen příští týden.

Reklama

Výběr článků

Načítám