Hlavní obsah

Tmavé audi najiždělo v Jihlavě do policejních vozů a trousilo kovové ježky

Právo, Jana Pechová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Poničené policejní auto a zločinci v trapu: tak skončila divoká honička provázená střelbou, kterou zažila policejní hlídka z Jihlavy v noci z úterý na středu. Akční podívanou zahájila běžná kontrola na výpadovce z Jihlavy na Vídeň. Potvrdila to policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Tmavé audi zastavili strážci zákona po deváté hodině. Nezastavilo totiž na ‚stopku‘. „Když policisté vystoupili z vozu, řidič zastaveného vozidla zařadil zpátečku, při prudkém couvání narazil do přední části policejního auta a začal z místa ujíždět. Jeho posádka navíc začala z oken vyhazovat kovové ježky,“ popsala mluvčí.

Po několika kilometrech divoké jízdy odbočilo u obce Suchá stíhané audi na polní cestu. Policisté využili příležitost a pokusili se ho odříznout od silnice. Řidič výkonného vozu však zopakoval týž manévr, kterým zaskočil policisty už jednou u Jihlavy. Prudce nacouval do policejní oktávie a zmizel směrem ke Stonařovu.

Právě tam u lesa později vůz, respektive jeho vyhořelé torzo, objevili i policisté. Jejich protivníci už daleko ani dojet nemohli: muži zákona jim totiž prostřelili pneumatiku.. Škoda na policejním voze se odhaduje na několik desítek tisíc korun.

O koho se jednalo zatím není jasné, i když použité způsoby napovídají, že osádka vozu nemusí být orgánům činným v trestním řízení zcela neznámá. Bližší poznatky k vozu a nalezeným předmětům však policie v zájmu probíhajícího vyšetřování zatím nezveřejnila.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám