Hlavní obsah

Dva němečtí chlapci na Chebsku uvízli v močálu

Bayreuth

Německá policie a hasiči zachraňovali v úterý v podvečer na Chebsku dva chlapce, kteří zapadli do močálu. Mladí Němci ve věku 12 a 14 let se ztratili na německé straně hranice u města Hohenberg an der Eger, jejich vyproštění ale bylo možné pouze z české strany.

Foto: Profimedia.cz

Článek

České úřady k tomu daly "okamžitě a nebyrokraticky" souhlas, informovalo ve středu na svých webových stránkách bavorské policejní ředitelství v Bayreuthu.

Hoši pocházející z německého příhraničí se vydali na kole k místnímu pramenu. Když se setmělo, ztratili orientaci a skončili v bažině. Starší z mladíků mobilním telefonem zavolal policii o pomoc, která se k nim ale nemohla dostat, protože byli od německého území odříznuti ohybem řeky Ohře.

"Jelikož se místo nacházelo na území České republiky, byly o chystané záchranné akci vyrozuměny české úřady. Ty s ní okamžitě a nebyrokraticky souhlasily," popsala bavorská policie zapojení české strany.

Němečtí hasiči se poté pomocí nafukovacího člunu dostali k oběma chlapcům, kolem osmé hodiny večerní je vysvobodili a policie je pak předala v pořádku rodičům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám