Hlavní obsah

Výpravčí nezabránil nehodě, u soudu dostal definitivně podmínku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Za obecné ohrožení při železniční nehodě u Vraňan potvrdil středočeský soud výpravčímu Ladislavu Tomkovi dvouletý podmíněný trest s tříletou zkušební dobou. Stejný verdikt stanovil loni v prosinci mělnický okresní soud. Tomek navíc nesmí tři roky pracovat jako výpravčí.

Článek

Tomek se před soudy celou dobu snažil argumentovat tím, že mu policejní dispečer nahlásil špatnou trať, a on pak zablokoval provoz na jiné železnici. Za nedorozumění, za něž údajně Tomek nemohl, označili incident v červenci i soudci mělnického soudu, státní zástupkyně se však tehdy odvolala a skutek byl překvalifikován.

Při nehodě v březnu 2007 se naštěstí jen lehce zranili dva lidé. Důvodem střetu byl automobil značky Audi, který byl zaklíněn na přejezdu. Při vyšetřování se zjistilo, že jej tam záměrně postavili tři lidé, kteří se tak snažili získat peníze od pojišťovny. Podle plánu se měli vymluvit na traverzu, která v podvozku auta způsobila díru.

René Kučera za obecné ohrožení skončil na deset ve vězení, Martin Fišer a Vlastimil Kála dostali za pokus o pojišťovací podvod jedenapůlletou a dvouletou podmínku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám