Hlavní obsah

Řidič, který zabil při nehodě svého syna, dostal podmínku

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nový Jičín
Aktualizováno

S trestem v délce 1,5 roku, který byl podmíněně odložen na tři roky, vyvázl v úterý u novojičínského okresního soudu Pavel Holub z Fulneku-Stachovic. Loni 29. března usedl za volant s alkoholem v krvi a při následné srážce s protijedoucím autem zabil svého dvacetiletého syna. Součástí rozsudku je i čtyřletý zákaz řízení motorových vozidel.

Článek

Nehoda se stala mezi Kunínem a Hladkými Životicemi ve chvíli, kdy Holub odvážel syna od své bývalé manželky. Obžalovaný přitom možná není jediným viníkem nehody. U soudu popisoval, že ho riskantním předjížděním ohrožoval řidič v protisměru.

Se svým peugeotem Holub nejprve sjel na krajnici, aby se vyhnul předjíždějícímu autu, následně dostal smyk a přejel do protisměru, kde se čelně srazil s dalším vozidlem. Dvacetiletý chlapec byl na místě mrtev.

V době nehody měl řidič v krvi mezi 0,8 a 1 promile alkoholu. Nebylo to navíc poprvé, co řídil v podnapilém stavu, v minulosti už přišel na 12 měsíců o řidičský průkaz, protože usedl na skútr po vypití piva.

Přesto pro řidiče navrhoval podmínku i státní zástupce. „S ohledem na následky, které měla nehoda na jeho rodinu, postačuje podmíněný trest. Obžalovaný při nehodě navíc sám utrpěl těžké zranění,“ řekla soudkyně Ivana Poláková. Potvrdila také, že na vznik a vývoj kritické situace se podíleli i ostatní účastníci silničního provozu.

Rozsudek zatím není pravomocný, obžalovaný i státní zástupce si nechali lhůtu pro případné odvolání.

Reklama

Výběr článků

Načítám