Hlavní obsah

Za znásilnění chlapce dostal muž pět a půl roku vězení

Novinky, ČTK, Petr Nový
Praha

Šestadvacetiletý Tomáš Kolman si s definitivní platností odsedí za mřížemi 5,5 roku. V odvolacím řízením o tom rozhodl pražský vrchní soud. Kolman podle soudců znásilnil nezletilého chlapce. Vrchní soud svým verdiktem potvrdil rozsudek královéhradeckého soudu z letošního dubna.

Článek

Soudy Kolmanovi kladou za vinu kromě znásilnění také pohlavní zneužívání nezletilých, ohrožování mravní výchovy mládeže a podávání alkoholických nápojů mladistvým. Úterní rozsudek je pravomocný.

Kolman na internetu naváděl nezletilé k masturbaci, později některé také osahával a jednoho z chlapců dokonce znásilnil. Zneužívané chlapce údajně znal z fotbalového oddílu, nezletilou dívku kontaktoval na internetu. Kolman před prvoinstančním soudem přiznal, že mladíkům nabízel alkohol, onanování však údajně nenavrhoval.

S dívkou podle svých slov nekomunikoval kvůli masturbaci. "Oba jsme věděli, že je to hra, taková legrace. Schůzky proběhly, líbání proběhlo, nějaké doteky na prsa. Neříkám, že jsem neviňátko, ale spousta věcí je překroucených," řekl Kolman u soudu v Hradci Králové.

Reklama

Výběr článků

Načítám