Hlavní obsah

Lupič prchal z banky v Jablonci s oranžovým obličejem

Jablonec nad Nisou
Aktualizováno

Neznámý zločinec přepadl v pondělí zhruba ve 14:30 banku u polikliniky v centru Jablonce nad Nisou. Personál mu vydal peníze, ale radost z kořisti pachateli brzy zkazil oranžový protiútok. Jako ochranný prvek v nich totiž byla oranžová barva. Během okamžiku se rozstříkla a potřísnila bankovky i pachatele. Policisté označkovaného lupiče pak dopadli kolem 17.00 v Liberci.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Článek

Podle liberecké policejní mluvčí Vlasty Suchánkové předal lupič v bance úřednici za přepážkou lístek s výhrůžkou, že nastane výbuch, pokud od ní nedostane peníze. "V ruce držel nějaký předmět. Ženě řekl, ať půl hodiny nevolá pomoc, a odešel. Úřednice stačila do bankovek vložit bezpečnostní kapsli s barvou, která zanedlouho explodovala," uvedla Suchánková. 

"Lupič měl i oranžový obličej. Při přepadení banky poblíž prodejny Billa nikoho nezranil," řekla policejní mluvčí Ludmila Knopová. Lupiči se nicméně podařilo uprchnout, ale pátrání netrvalo dlouho.

Policisté zjistili, že pachatel odjel z Jablonce taxíkem. O loupeži informovali řidiče ČSAD a MHD v Jablonci i v Liberci a poskytli jim popis zločince. Od jednoho z nich se dozvěděli, že hledaný muž právě cestuje autobusem z Liberce - Vratislavic do centra města. Policejní hlídky autobus obklíčily v koloně na Jablonecké ulici.

Pachatel se snažil utéci, ale policisté ho asi po 150 metrů dlouhé honičce zadrželi na křižovatce na Šaldově náměstí. "Našli u něj i několik balíčků obarvených bankovek. Pachatel žije v malé obci ve Středočeském kraji. Kolik peněz uloupil, z taktických důvodů nezveřejníme," shrnula Suchánková.  Dopadenému pachateli hrozí dva roky až deset let vězení. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám