Hlavní obsah

Uzbeci v Praze plánovali útěk z vazby a vraždu justiční stráže

Praha
Aktualizováno

Čtveřice Uzbeků obžalovaná z vraždy prostitutky plánovala útěk z vazby a vraždu justiční stráže na Městském soudu v Praze. Prozradily je motáky. Informovala o tom mluvčí soudu Martina Lhotáková. Podle ní mohli Uzbekové ohrozit i soudní senát.

Článek

"Motáky se podařilo zadržet v součinnosti s vězeňskou službou a policií. Když je tlumočník přeložil, vyšlo najevo, že obžalovaní plánovali útěk. Součástí plánu byla příprava vraždy justiční stráže," uvedla Lhotáková.

Hlavní líčení s Uzbeky, které u pražského městského soudu začalo koncem září, se proto z bezpečnostních důvodů přesunulo do budovy vrchního soudu. Čtveřici obžalovaných tam vodí tunelem, který budovu spojuje přímo s pankráckou věznicí, kde si Uzbeci odpykávají vazbu.  

Obžaloba viní Uzbeky z brutální vraždy prostitutky a pokusu o vraždu muže, které se staly loni v únoru v bytě u Václavského náměstí. Obžalovaní si údajně na muže, který jim dlužil peníze, počkali v bytě prostitutky, zbili ho a nakonec mu podřízli hrdlo. Prostitutku pak udusili a byt zapálili. Muži se přesto podařilo přežít. Uzbekům hrozí až doživotní trest.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám