Hlavní obsah

V případu vlakového neštěstí ve Studénce je obviněno dalších osm lidí

– Studénka • Aktualizováno
Právo, Aleš Honus

Za loňskou tragickou nehodu mezinárodního rychlíku ve Studénce, která má na svědomí osm lidských životů, policie obvinila další lidi. Podle informací Práva jde o osm osob. Za nehodu přitom policie už loni obvinila dva inženýry firmy Bögl a Krýsl.

Článek

Mezi nově obviněnými jsou podle informací Práva tři další zaměstnanci Bögl a Krýsl a také tři zaměstnanci firmy ODS - Dopravní stavby Ostrava, která byla generálním dodavatelem rekonstrukce zříceného mostu.

„Mohu potvrdit, že obviněni byli tři naši zaměstnanci. Jsou to lidé, kteří byli bezprostředně zodpovědní za stavbu,“ řekl mluvčí ODS - Dopravních staveb Ostrava Jindřich Vaněk. Generální ředitel firmy podle něj obviněn nebyl. Zatím není jasné, zda obvinění budou nadále za firmu působit na stavbě mostů v ČR.

„Na dostavbě zříceného mostu se tito lidé nepodíleli. O jejich dalším pracovním zařazení bude rozhodnuto v následujících dnech. V každém případě zůstanou našimi zaměstnanci, a pokud budou i obžalováni, poskytneme jim prostor, aby se mohli hájit před soudem,“ dodal Vaněk.

Informaci o dalších třech obviněných poskytl Právu i právník firmy Bögl a Krýsl Radek Ondruš. „Ano, mohu to potvrdit. Ovšem ta obvinění jsou velmi obecná a nelze souhlasit s tím, jak jsou ty skutky formulovány. Podle našeho názoru jde policie špatnou cestou, která nesleduje hlavního pachatele. Předpokládám, že všichni obvinění si podají stížnost,“ řekl Ondruš.

Mluvčí policie Miroslava Michálková Šálková Právu oznámila, že další informace kriminalisté zveřejní na tiskové konferenci, která se uskuteční pravděpodobně ve středu.

Most ve Studénce se zřítil loni v srpnu přímo na kolejovou trať. Krátce poté do trosek narazil projíždějící osobní vlak. Neštěstí nepřežilo osm lidí, desítky dalších byly zraněny. Policie v této souvislosti vytvořila speciální vyšetřovací tým, který na případu pracuje.

Reklama

Související články

Ve Studénce stojí po tragédii nový most

V šibeničním termínu sedmi měsíců postavili stavbaři ve Studénce na Novojičínsku nový most přes železniční koridor. Ten původní spadl při rekonstrukci vloni 8....

Výběr článků

Načítám