Hlavní obsah

Na silnicích se opět umíralo, o život přišli chodci i řidiči

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Na tuzemských silnicích se během víkendu opět umíralo. O život přišlo již sedm lidí. Jen během soboty se stalo 224 nehod, při kterých zemřelo šest lidí. Vyplývá to z policejních statistik.

Článek

Sedmou obětí nehod se stal v neděli časně ráno řidič středního věku, který zemřel při dopravní nehodě na silnici mezi Vitínem a Chotýčany na Českobudějovicku. Z dosud nezjištěných příčin vyjel s osobním autem značky Ford mimo vozovku a narazil do železničního viaduktu, informovala mluvčí jihočeské policie Jana Hlavínová.

Na silnicích neumírali jen řidiči, ale také chodci. V Chrášťanech u Prahy v sobotu usmrtilo auto chodkyni, která chtěla přecházela vozovku. Žena byla na místě mrtvá, řekla mluvčí policie Praha-venkov Markéta Johnová.

Událost se stala kolem 19:30. "Žena chtěla přecházet vozovku mimo přechod pro chodce. Jedno auto do ní narazilo, ona zavrávorala, spadla do silnice a další auto ji přejelo," popsala okolnosti nehody Johnová.

Reklama

Výběr článků

Načítám